LOADING

Deep Tissue Massage -therapie en de voordelen!

Deep Tissue Massage -therapie en de voordelen!

by admin november 18, 2022
Reflex Care – Massage in Aalsmeer en Lelystad, Massagetherapie kan helpen de bloedsomloop te verbeteren, spierspanning te verminderen, flexibiliteit en bewegingsbereik te verbeteren, stressniveaus te verminderen en het algehele welzijn te vergroten.

 

Wat is Deep tissue massagetherapie?

Deep tissue massagetherapie is niet zomaar een lekkere ontspannen Zweedse massage. Deep tissue maakt gebruik van stevige druk en langzame diepe massage technieken om de diepere spierlagen en de fascia “het bindweefsel dat de spieren omringt” te masseren.

Deep Tissue Massagetherapie

Heb je stress, spierpijn of pijn in je lichaam? Heb je het gevoel dat je lichaam een ​​gigantische knoop van strakke en gespannen spieren is?

Diepe weefselmassagetherapie of Deep Tissue kan de oplossing zijn voor jouw problemen.

Deep tissue massagetherapie en de voordelen ervan.

Diepe weefselmassages worden gebruikt om littekenweefsel los te maken en spieraanhechtingen te ontspannen (de “knopen” die we in onze spieren voelen zijn spieraanhechtingen, wat stijf en pijnlijk spierweefsel is). Deze knooppunten kunnen onze bloedstroom blokkeren en pijn en ontstekingen veroorzaken.

Wanneer de Deep tissue massage begint, zal uw masseur meestal beginnen met lichtere druk om de spieren op te warmen om vervolgens dieper te werken.

Veelgebruikte technieken die bij diepe weefselmassage worden gebruikt, zijn onder meer strippen, wat diepe compressie is die langs de spiervezels glijdt, en wrijven, waarbij druk wordt uitgeoefend op de korrel van de spier om verklevingen te verbreken en de weefselvezels op één lijn te brengen.

Deep tissue massage is goed voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Elke massage heeft veel voordelen voor de ontvanger, waardoor het een gemakkelijke manier is om te ontspannen en uw gezondheidsklachten te behandelen. Deep tissue massage is een uitstekende stressverlichter. Of je nu thuis of op het werk gestrest bent, een massage is een geweldige manier om de stekker uit het stopcontact te halen en voor een lange tijd te ontspannen.

Deep tissue massage kan zeker gevoelig zijn. Massage wordt vaak uitgevoerd op pijnlijke plekken. Heb je bijvoorbeeld nekpijn, dan is de spanning daar en elders erg hoog. Het is dan ook niet gek dat er pijn is, maar door Deep tissue massage vermindert de pijn sterk of verdwijnt deze helemaal. Deep tissue massage is dus zeker de moeite waard!

Het kan ook helpen bij fysieke symptomen van stress, zoals strakke spieren en schouders en spanningshoofdpijn

Deep tissue massage bij pijn klachten!

Het kan ook helpen bij fysieke symptomen van stress, zoals strakke spieren en schouders en spanningshoofdpijn

Deep tissue massage bij pijn klachten

cortisolspiegel en oxytocine

Deep tissue massage kan helpen de cortisolspiegel te verlagen en oxytocine te verhogen, een hormoon dat het lichaam ontspant en een kalmerend effect heeft. Deep tissue massage kan deze problemen oplossen en het lichaam helpen ontspannen.

Deep tissue massage verminderd pijn: Deep tissue massagetherapie kan vele aandoeningen behandelen. Chronische lage rugpijn, plantaire fasciitis, fibromyalgie en nekstijfheid kunnen allemaal worden behandeld met Deep tissue massagetherapie. Spierspanning die meestal optreedt bij chronische pijn kan ook worden verminderd met diepe weefselmassage, omdat het de strakke weefselmassa’s die pijn veroorzaken, kan losmaken.

Klachten die zich in de loop der jaren hebben opgestapeld, kunnen vaak niet onmiddellijk worden opgelost. Daarom raden we aan om een ​​paar keer achter elkaar te komen. Vraag advies aan de masseur

kosteneffectiever

Diverse studies hebben aangetoond dat Deep tissue massage effectiever is dan medicijnen of andere medische behandelingen voor chronische pijn en over het algemeen kosteneffectiever is.

Verlaagt de bloeddruk en de hartslag

Diepe weefselmassage vermindert stress en spanning die de bloeddruk beïnvloeden. Massage heeft een positief effect op de systolische, diastolische en arteriële bloeddruk. Massage kan ook de productie van serotonine verhogen, wat een goed humeur en geluk bevordert.

Afbraak van littekenweefsel

In gebieden waar mensen littekenweefsel hebben, melden ze vaak chronische pijn en stijfheid. Regelmatige diepe weefselmassage kan helpen dit littekenweefsel af te breken, waardoor de lymfatische circulatie en drainage verbetert, wat de flexibiliteit en het bewegingsbereik in het littekenweefselgebied verbetert. Voor veel mensen die herstellen van een operatie, wordt de diepe massage – Deep tissue vaak aanbevolen om littekenweefsel te minimaliseren.

Verminderd de symptomen van artritis

Deep tissue massagetherapie kan worden gebruikt om veel verschillende symptomen van artritis te behandelen, zoals pijn, stijfheid, beperkte beweeglijkheid van gewrichten en slaapstoornissen. Matige druk op de juiste manier, kan artritispijn verminderen en spanning verlichten, waardoor het voor artritispatiënten gemakkelijker wordt om te bewegen. Het kan ook helpen bij slaapstoornissen door pijn te verlichten die artritispatiënten ’s nachts wakker kan houden.

 

Spier blessures

Bij beschadigde, geblesseerde spieren kan een diepe weefselmassage zoals Deep tissue helpen door de gespannen of verstuikte spieren te strekken en de afvoer van gifstoffen uit de spieren te vergemakkelijken. Deep tissue massagetherapie wordt vaak gebruikt om sportblessures te behandelen. Veel atleten nemen diepe weefselmassages op in hun herstelprotocollen omdat het het begin van spierpijn kan vertragen, spiervermoeidheid kan verlichten en blessures kan voorkomen.

Social Shares

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *