LOADING

Deep Tissue Massage Vs Soft Tissue Massage

Deep Tissue Massage Vs Soft Tissue Massage

by admin maart 10, 2023
Deep Tissue Vs Soft Tissue Massage: Er is weinig verschil tussen beide, maar wat is nu de beste behandeling bij welke klacht?


DeepTissueMassage Vs SoftTissueMassage: Wat is het verschil en wat is de beste behandeling?

Bij elke vorm van behandeling zijn er verschillende stromingen, verschillende technieken en ook strategieën beschikbaar. Gewoonlijk is de gebruikte strategie te danken aan zowel de ervaring als de vaardigheden van de specialist en wat zij beschouwen als de meest relevante therapiekeuze.

In dit korte artikel gaan we in op massagetherapie en ook in het bijzonder op diepe cellen of zacht weefsel.

Deep Tissue Massage

Massagetherapie met de Diepe weefsel massage is een therapie die zich concentreert op de diepere spierweefsel lagen in het lichaam.

Door zowel langzame als stevige massagebewegingen te gebruiken die de druk veel dieper concentreren. Dieper dan bij een klassieke massagebehandeling het geval is. Het werkt door verklevingen op te heffen, de bloedcirculatie te stimuleren en ontstekingen te helpen verminderen.

DeepTissueMassage Vs SoftTissueMassage - Blessures, pijnklachten en spierspanning

Het is vooral helend bij mensen met chronische spierblessures, spierspanning, pijnklachten en mensen die op zoek zijn naar herstel van bijvoorbeeld sport blessures. Het is een populaire strategie bij sportmassage en kan ook helpen om de prestaties te verbeteren.

Blessures, pijnklachten en spierspanning

Helend bij mensen met chronische spierblessures, spierspanning, pijnklachten en mensen die op zoek zijn naar herstel van bijvoorbeeld sport blessures. Deep Tissue Massage is een populaire strategie bij sportmassage en kan ook helpen om de prestaties te verbeteren.

Het is vooral helend bij mensen met chronische spierblessures en mensen die op zoek zijn naar herstel van bijvoorbeeld sport blessures. Het is een populaire strategie bij sportmassage en kan ook helpen om de prestaties te verbeteren.

Massage van de zachte weefsels

Massagetherapie met de Soft Tissue Massage is een techniek die veel minder ingrijpend is dan Deep Tissue Massage. Soft Tissue Massage richt zich op het omgaan met een reeks spanningen, stress en periodes van spierspanning.

Als massagebehandeling zal het erop gericht zijn om samen te werken met jouw spiermassa. Het zal in de praktijk vergelijkbaar zijn met de methoden die worden gebruikt bij Deep Tissue Massage

Het is een waardevolle strategie, gebruikt om spieren te helpen ontspannen, endorfine te stimuleren, spierspanning te verminderen en de doorbloeding te verbeteren.

Wat is beter: DeepTissueMassage of SoftTissueMassage?

Er is weinig verschil in de methode als het gaat om deze 2, afgezien van de diepte van de therapie. Technieken die worden gebruikt zijn vergelijkbaar: Deep Tissue Massage zal zeker de neiging hebben om langere, langzamere en grotere drukslagen te maken, in vergelijking met een groter aantal strijkingen die in Soft Tissue Massage worden gebruikt.

Misschien is het niet verwonderlijk dat het antwoord op de bovenstaande vraag niet zo eenvoudig is. Veel specialisten zullen zich ook niet alleen houden aan één strategie of massagegebied en zullen zeker in andere gebieden duiken als en wanneer dat nodig is.

Het onderscheid tussen beide is vrij beperkt en er zijn vergelijkbare voordelen van beide.

DeepTissueMassage Vs SoftTissueMassage

Het is een populaire strategie bij sportmassage en kan ook helpen om de prestaties te verbeteren.

Herstel van Blessures

Bij herstel van blessures, is de Deep Tissue Massage een van de meest betrouwbare soorten, aan de andere kant kan het ook onnodig of niet noodzakelijk zijn, als het op het verkeerde moment wordt gebruikt.

Samenvatting DeepTissueMassage Vs SoftTissueMassage:

In dit artikel wordt het verschil tussen deep tissue en soft tissue massage besproken.

De Deep Tissue Massage is een therapie die zich concentreert op de diepere spierweefsel lagen in het lichaam en wordt gebruikt voor mensen met chronische spierblessures.

Soft Tissue Massage is minder ingrijpend en richt zich op het omgaan met spanningen, stress en periodes van spierspanning. Er is weinig verschil tussen beide, maar deep tissue massage zal meer druk gebruiken.

Als het gaat om herstel van blessures, is deep tissue massage meestal de meest betrouwbare optie. Deep Tissue Massage kan ook onnodig of niet noodzakelijk zijn, als het op het verkeerde moment wordt gebruikt.

Social Shares

Related Articles

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *