LOADING

Het gebruik van aromatherapie in mijn massagesessies.

Aromatherapie is een krachtige manier vanwege de medicinale en therapeutische werking ervan.

Ik gebruik essentiële oliën in mijn praktijk in Aalsmeer en Lelystad als ondersteuning om een breed scala aan klachten te behandelen, waaronder stress, slaapstoornissen, pijn, angst, vermoeidheid en depressie.

In mijn praktijk werk ik met diverse oliën, waaronder Pepermuntolie, lavendel, rozemarijn, eucalyptus, citroen etc. Ik combineer deze oliën met massage technieken om de bloedcirculatie te verbeteren, spieren te ontspannen en de geest te kalmeren. 

Al sinds het begin van mijn carrière maak ik mijn eigen massage olie met etherische – essentiële oliën.

 

Maar wat is aromatherapiemassage?

Tijdens een aromatherapie massage worden de geurende essentiële oliën op de huid aangebracht met behulp van een draagolie zoals jojoba, zoete amandel of druivenpit of andere koudgeperste oliën. Etherische oliën zijn plantaardige oliën die worden gewonnen uit kruiden, bomen en bloemen etc. en elke olie heeft zijn eigen unieke eigenschappen die therapeutische voordelen bieden.

Als voorbeeld: Pepermunt heeft een antispasmodisch resultaat op de gladde spiercellen, menthol beïnvloedt het calciumtransport over de celmembraan. Hierdoor vermindert de spierspanning, wat kan resulteren in een verminderd gevoel van krampen.

Het antispasmodisch effect van pepermuntolie is ook aangetoond in een studie waarbij vrijwilligers mentholoplossingen oraal toegediend kregen. Pepermuntolie heeft ook een antioxiderend effect op de cellen, waardoor het de celmembranen en de mitochondriën beschermt tegen schade door vrije radicalen.

Pepermuntolie bevat ook methylsalicylaat, dat een analgetisch effect heeft. Dit is waarom het gebruikt wordt bij het verlichten van hoofdpijn. Het bevordert ook de bloedsomloop, waardoor het helpt bij het verlichten van spierkrampen en stijfheid.

Essentiële oliën worden door je huid opgenomen.

Afhankelijk van de gebruikte olie hebben zowel lichaam als geest baat bij deze oliën, zoals het verbeteren van de stemming, het verlichten van pijn en het ontgiften van het lichaam.

Het is ook gebruikelijk om essentiële oliën te verspreiden tijdens een aromatherapie massage. Wanneer je het aroma van essentiële oliën inademt, wordt dit gedetecteerd door sensoren in je neus die rechtstreeks in verbinding staan met het limbisch systeem van je hersenen dat de emoties regelt. Dit betekent dat de aroma’s die je inademt direct je emoties kunnen beïnvloeden.

Voor een beter gezondheid en gezonde ontspanning!