LOADING

Massagetherapie

Massagetherapie is een veelvoorkomende manier om het lichaam te helpen ontspannen, de bloedsomloop te verhogen en de spierkracht te versterken.

Er zijn verschillende soorten massagetherapie waaruit je kunt kiezen afhankelijk van je behoeften. Een van de meest voorkomende technieken is triggerpointmassage, waarbij gebruik wordt gemaakt van drukpunten om spanningen te verlichten. Daarnaast wordt deeptissuemassage gebruikt om diepere lagen van de spieren te bereiken en te versoepelen.

Triggerpointmassage is sterk gericht op het verlichten van spierpijn door druk uit te oefenen op specifieke punten in het lichaam. De massage is gericht op het lokaliseren en verlichten van spierspasmen, die zich meestal manifesteren als knopen. De massage techniek bestaat uit het plaatsen van druk op de pijnlijke knopen om de spieren te laten ontspannen en de krampen te verminderen.

Deeptissuemassage is een andere veelgebruikte techniek die gericht is op het bereiken van de diepere lagen van spieren, bindweefsel en fascia. Deze massage techniek kan helpen om stijve spieren te verlichten. Bij de techniek wordt druk uitgeoefend op de oppervlakkige spieren om de diepere spierlagen te bereiken. Het kan ook helpen bij het verminderen van spierspasmen en het verbeteren van de mobiliteit.

Massagetherapie kan een aantal gezondheidsvoordelen bieden.

Het kan helpen bij het verminderen van stress en angst, verbetering van de bloedsomloop, verlaging van de bloeddruk en verlichting van hoofdpijn en migraine. Massage is ook bekend om te helpen bij het verbeteren van de flexibiliteit en vermindering van spanningen. Bovendien kan het helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit en het bevorderen van het algehele welzijn.

Wil je de gezondheidsvoordelen van massagetherapie ervaren? Neem dan contact op met www.reflexcare.nl voor een massage sessie en ontdek wat massagetherapie voor je kan betekenen.

Of je nu kiest voor triggerpointmassage of deep tissue massage of een klassieke ontspanningsmassage, je krijgt altijd een krachtige herstellende massage die specifiek is afgestemd op je behoeften.

klantgerichte beleving