Mensendieck houdingstherapie

Informatie

Wat is een goede houding?

Houding is de positie waarin je je lichaam rechtop houdt tegen de zwaartekracht terwijl je staat, zit of ligt. Een goede houding houdt in dat het lichaam wordt getraind om te staan, lopen, zitten en liggen op plaatsen waar de minste spanning wordt uitgeoefend op het ondersteunen van spieren en ligamenten.

  Een goede houding zorgt ervoor dat je er goed uitziet, je energieker bent en meer zelfvertrouwen hebt. Het helpt ook blessures te voorkomen en pijn te verminderen.

We willen allemaal een goede houding … maar het kan zo moeilijk zijn om te bereiken als je een slechte houding hebt. Dat komt omdat het verwerven van een goede houding niet alleen het leren van nieuwe bewegingen en posities vereist, maar ook het veranderen van levenslange gewoontes.

Hoe je je houding corrigeert

Alleen al weten hoe je je houding corrigeert, is niet voldoende om een ​​verandering in je werkelijke gewoonte te bereiken. Ons lichaam gebruikt aangeleerde motorische patronen om dagelijkse activiteiten uit te voeren. Wanneer we zitten, staan, lopen of bewegen – volgt ons lichaam eerder aangeleerde motorische patronen.

Houding beoordelen

De eerste stap om te ontdekken hoe u uw houding corrigeert, is om uw houdingstype te laten beoordelen. Je mensendieck therapeut is een expert in het beoordelen van houdingen.

 

hoe je houding te corrigeren

Om een ​​goede houding te bereiken, moet u beschikken over:

  • Normaal gezamenlijk bewegingsbereik. Als je stijve ruggengraat verbindingen hebt, moeten ze worden losgemaakt om een ​​goede houding uit te lijnen.
  • Normale spierlengte. Als je spieren te strak zijn, kun je geen normale houding bereiken. Je spieren moeten worden uitgerekt en ontspannen.
  • Goede spierkracht . Je spieren moeten in staat zijn om je in de juiste houding te trekken.
  • Uitstekende spieruithoudingsvermogen. Je spieren moeten urenlang kunnen werken. Slecht uithoudingsvermogen is een belangrijke factor in de gewoonlijk slechte houding.
  • Normaal Zenuw uitbreidbaarheid. Ja. Je neurale weefsel heeft voldoende lengte nodig voor een normale houding.
  • Goed Ruimtelijk Bewustzijn. Je moet weten waar je bent in de ruimte. Als je niet zeker weet “hoe je je moet voelen” met een goede houding, welke hoop heb je dan om het te bereiken? Hier kan uw mensendieck herapeut u mondelinge en visuele feedback geven.
  • Perfecte houdingen. Het moeilijkste deel is de eerste verandering. Daarna versterk je alleen maar de juiste gewoonte die je normale perfecte houding zal worden.

Wie kan u helpen een goede houding te bereiken?

Uw mensendieck therapeut is de ideale zorgverlener om uw houding te bepalen en u te voorzien van hands-on behandeling, oefeningen voor houdingscorrectie en nuttige thuisproducten om weer een geweldige houding te bereiken! En … je bent nooit te oud om te beginnen. Het wordt alleen maar moeilijker om je oude manieren te veranderen.

Neem contact op met uw mensendieck herapeut als u advies over houdingscorrectie nodig heeft.

 

Hoe uw Reflex Care -mensendieck te boeken

Boek online – 24 uur!

 

Meer info: Reflex Care

Boek je mensendieck bij Reflex Care

Telefoon: 0297 328897

Department's Services

Therapeutic care to restore movement and function to people disabled by disease or injury. Care may include exercise, training in activities of daily living and education. Our team works in collaboration with other specialties to offer comprehensive care and quickly restore you to your optimal health.

Contact