LOADING

Mythen over massagetherapie ontkracht

Mythen over massagetherapie ontkracht

by admin februari 23, 2023
Mythen over massagetherapie Ontzenuwd – Er zijn veel mythes over massage therapie die de ronde doen.


5 massagemythes ontkracht

Mythen over massagetherapie Ontzenuwd – Er zijn veel mythes over massage therapie die de ronde doen. Sommige mensen denken dat massage alleen voor mensen met blessures is, terwijl anderen geloven dat het alleen voor luxe is. In werkelijkheid is massage therapie een krachtig hulpmiddel voor het behandelen van veel verschillende aandoeningen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende mythes over massage therapie die we hebben ontzenuwd.

Mythe #1: Massages zijn allemaal hetzelfde

Het kan niet verder van de waarheid zijn! Therapeutische massages, Deep Tissue massages, Triggerpoint massage Zweedse massages, Ontspanningsmassage, Sportmassages en diverse andere soorten massages richten zich op verschillende delen van het lichaam en gaan gepaard met verschillende technieken die specifiek zijn voor deze massage.

Hoewel de opzet van een massage er vaak hetzelfde uitziet, kunnen de werkelijke methoden heel anders zijn, en het hangt allemaal af van wat je wilt bereiken of behandelen.

Een Deep Tissue massage oefent bijvoorbeeld een stevigere hoeveelheid druk uit met langzamere bewegingen om de diepere spierlagen aan te pakken.

Ondertussen zorgt een Zweedse massage voor een lichte tot gemiddelde hoeveelheid druk terwijl er meer glijdende en knedende bewegingen op het lichaam worden gebruikt.

Bepalen welke massage het beste voor jou is, kan worden bereikt door te praten met een gediplomeerd massagetherapeut over jouw klacht of wens.

Mythe #2: Massage is alleen bedoeld als verwennerij

Verwennerij

Hoewel massagetherapie een geweldige vorm van zelfzorg kan zijn, zijn er talloze redenen waarom iemand zich tot massage wendt. Velen zullen het gebruiken om gezondheidsproblemen te behandelen, terwijl anderen zich verwend willen voelen.

Hoewel massagetherapie een geweldige vorm van zelfzorg kan zijn, zijn er talloze redenen waarom iemand zich tot massage wendt. Velen zullen het gebruiken om gezondheidsproblemen te behandelen, terwijl anderen zich verwend willen voelen.

Het is echter belangrijk op te merken dat massage een onderdeel van jouw routine kan zijn, en het handhaven van massageconsistentie kan echt wonderen doen voor jouw gezondheid en welzijn.

Als je je meer ontspannen wilt voelen, zal massage mits goed uitgevoerd, daar zeker bij helpen. Wanneer het lichaam met stressvolle situaties wordt geconfronteerd, kunnen er verschillende reacties optreden, waaronder symptomen die we fysiek kunnen voelen, evenals een interne afgifte van chemicaliën (dwz cortisol) die, wanneer ze te vaak worden geactiveerd, op de lange termijn zorgen kunnen veroorzaken.

Stresshormoon en burn-out

De reden hiervoor is dat het lichaam zichzelf niet meer in staat acht om met de stress om te gaan. Het lichaam kan oververmoeid raken, waardoor we moeite hebben met het aanpakken van taken en het uitvoeren van werkzaamheden.

Als een persoon een burn-out heeft, kan dit leiden tot een negatieve geestelijke toestand, een verlies van motivatie, verminderde prestaties en uiteindelijk ook tot depressie. Het is dus belangrijk om stress te beheersen en te leren omgaan met spanningen, zodat er geen sprake meer is van overbelasting en cortisol.

Stress kan in het lichaam verschijnen als pijntjes en kwalen, spierspanning, uitputting, enzovoort. Massage kan zich richten op die spanningsgebieden, helpen bij het losmaken van de strakke knopen die zich in spieren hebben opgebouwd, en het vrijgeven van ‘feel-good’-hormonen (dwz dopamine) om je een algeheel gevoel van ontspanning te laten ervaren.

Massage kan ook mensen helpen die last hebben van ernstige hoofdpijn en migraine. Door zich te richten op specifieke triggerpoints in het hoofd en de nek en tegelijkertijd de bloedsomloop te bevorderen, kunnen veel mensen die lijden aan de moeilijke symptomen veroorzaakt door migraine vaak verlichting vinden van massagetherapie.

Stresshormonen, stress en burn-out

Stresshormoon en burn-out

Stresshormonen zoals cortisol hebben een direct effect op je gemoedstoestand en energieniveau. Wanneer we te veel cortisol aanmaken, kan dit leiden tot onder anderen een burn-out.

Andere veel voorkomende gezondheidsproblemen die massage kan helpen behandelen, zijn spierspanning en chronische pijn, kaakpijn (dwz TMJ), artritis en meer. Massage kan het lichaam ook helpen het genezingsproces na een blessure te versnellen, te helpen bij revalidatiebehandelingen en kan helpen bij het behouden van je gezondheid en welzijn, zelfs als je geen pijn ervaart.

Mythe #3: Massage verwijdert gifstoffen

Er circuleert al jaren een mythe dat massage gifstoffen uit het lichaam kan verwijderen. Er is echter geen medisch bewijs dat dit daadwerkelijk het geval is.

Wat massage wel kan doen, is helpen om de bloed- en lymfecirculatie door het hele lichaam te verbeteren, en een goede circulatie doet een aantal positieve dingen voor het lichaam, waaronder het helpen bij het verwijderen van gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam.

Dit helpt ook om de spieren sterk te houden en minder snel te verzwakken tijdens activiteit.

Mythe #4: Je lichaam zou de volgende dag pijnlijk aan moeten voelen

Iedereen ervaart dingen anders, ook massage. Sommige mensen kunnen de dag na een massage wat pijn voelen, vooral als het type massage diepere druk met zich meebrengt.

Anderen voelen achteraf misschien geen pijn, wat niet betekent dat de massage niet “werkte” of dat het niet heilzaam was. Elke vorm van pijn na een massage is uiterst afhankelijk van het type massage dat werd uitgevoerd, wat de focus van de massage was en hoe je lichaam gewoonlijk reageert.

Mythe 5: Verlichting van massage is van korte duur

De veronderstelling dat massagetherapie slechts kortstondige verlichting biedt van pijn of spanning, is onjuist. Hoewel massage in sommige opzichten zeker onmiddellijke verlichting kan bieden, is het belangrijk om te onthouden dat als het om elk type behandeling gaat, je de behandeling misschien meer dan eens moet ondergaan om verlichting te voelen – hetzelfde geldt voor massage.

flexibel, sterk en pijnvrij 🙂

Met herhaalde sessies kunnen RMT’s helpen de spieren in het lichaam te trainen om na verloop van tijd flexibel, sterk en pijnvrij te blijven. Dankzij wat we spiergeheugen noemen, kan massage helpen om je spieren meer ontspannen en uitgerekt te laten voelen, en uiteindelijk zullen je spieren gedurende langere perioden in deze meer ontspannen toestand blijven.

Dit is de reden waarom regelmatige massage uiterst belangrijk is, en waarom velen het continu gebruiken om ofwel beter te presteren, sneller te herstellen of een algeheel beter gevoel van welzijn op de lange termijn te geven. Als het om je gezondheid gaat, is het essentieel om je uit te rusten met nauwkeurige informatie.

Ik sta sta ​​klaar om al je vragen te beantwoorden en je door alle diensten die wijik aanbieden te begeleiden. Neem voor meer informatie contact op met een locatie bij je in de buurt.

Lelystad of Aalsmeer

Social Shares

Related Articles

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *