LOADING

Pijn na Deep Tissue-, bindweefsel- of triggerpointmassage

Pijn na Deep Tissue-, bindweefsel- of triggerpointmassage

by admin maart 14, 2023
Diensten Reflex Care - triggerpointmassage, Deeptissuemassage, bindweefselmassage

Massagetherapie is een populaire vorm van behandeling voor vele soorten pijn en ongemak. Het kan worden gebruikt om spanning te verminderen, de bloedsomloop te verbeteren en ontspanning te bevorderen. Deep Tissue massage, bindweefsel massage en triggerpoint massage zijn allemaal soorten massagetherapie die kunnen worden gebruikt om pijn te behandelen. Hoewel deze soorten massage heilzaam kunnen zijn, kunnen ze na de behandeling ook wat ongemak en pijn veroorzaken. In dit blog van massagetherapie Reflex Care bespreken we de mogelijke oorzaken van pijn na Deep Tissue-, bindweefsel- en triggerpointmassage, evenals enkele tips om de pijn te beheersen.

Wat is deep tissue massage?

Deep tissue massage is een soort massagetherapie die zich richt op de diepere lagen van spieren en bindweefsel. Het wordt gebruikt om chronische spierspanning en knopen los te laten, de bloedsomloop te verbeteren en ontstekingen te verminderen. Diepe weefselmassage wordt vaak gebruikt om chronische pijn te behandelen, zoals rugpijn, nekpijn en schouderpijn.

Wat is bindweefselmassage?

Bindweefselmassage is een soort massagetherapie die zich richt op het bindweefsel dat de spieren en organen omringt. Het wordt gebruikt om de spanning in de fascia, het bindweefsel dat de spieren en organen omringt, los te laten. Bindweefselmassage wordt vaak gebruikt om chronische pijn te behandelen, zoals rugpijn, nekpijn en schouderpijn.

Wat is triggerpointmassage?

Triggerpointmassage is een vorm van massagetherapie die zich richt op de triggerpoints in het lichaam. Triggerpoints zijn gebieden met beklemming of knopen in de spieren die pijn kunnen veroorzaken wanneer erop wordt gedrukt. Triggerpointmassage wordt gebruikt om de spanning in de triggerpoints los te laten, wat kan helpen pijn te verminderen en de mobiliteit te verbeteren.

Massagetherapie Reflex Care, de mogelijke oorzaken van pijn na Deep Tissue-, bindweefsel- en triggerpointmassage, evenals enkele tips om de pijn te beheersen.

Pijn na een Deep Tissue-, bindweefsel- en triggerpointmassage

De mogelijke oorzaken van pijn na Deep Tissue-, bindweefsel- en triggerpointmassage, evenals enkele tips om de pijn te beheersen.

Waarom veroorzaakt massage pijn?

Massage kan om verschillende redenen pijn veroorzaken. Een van de meest voorkomende oorzaken van pijn na een massage is het vrijkomen van gifstoffen uit de spieren. Wanneer de massagetherapeut druk uitoefent op de spieren, kunnen er gifstoffen vrijkomen, wat pijn en ongemak kan veroorzaken. Bovendien kan massage pijn veroorzaken door het vrijkomen van melkzuur, een bijproduct van het spiermetabolisme. Melkzuur kan pijn en ongemak veroorzaken wanneer het zich ophoopt in de spieren.

Een andere mogelijke oorzaak van pijn na massage is het vrijkomen van endorfine. Endorfines zijn hormonen die vrijkomen tijdens de massage, die een gevoel van euforie kunnen veroorzaken. Het vrijkomen van endorfines kan echter ook pijn veroorzaken, omdat het lichaam niet gewend is aan de plotselinge hoge toestroom van hormonen.

Ten slotte kan massage pijn veroorzaken door het loslaten van verklevingen. Verklevingen zijn gebieden van beklemming in de spieren die pijn kunnen veroorzaken wanneer erop wordt gedrukt. Wanneer de massagetherapeut druk uitoefent op de verklevingen, kan dit pijn en ongemak veroorzaken.

Hoe om te gaan met pijn na een massage

Als je pijn ervaart na een massage, zijn er een paar dingen die je kunt doen om de pijn te beheersen. Het eerste dat je zou moeten doen, is ijs op het gebied aanbrengen. Het aanbrengen van ijs kan helpen om ontstekingen en pijn te verminderen. Bovendien kun je eventueel een vrij verkrijgbare pijnstiller nemen, zoals ibuprofen of paracetamol. Ook al wil ik niet op voorhand medicijnen aanraden, maar raad ik liever aan het te ondergaan en beheersen op een natuurlijke manier.

Ook na een massage moet je veel water drinken. Drinkwater kan helpen om gifstoffen en melkzuur uit het lichaam te spoelen, wat kan helpen pijn en ongemak te verminderen. Bovendien moet je gedurende ten minste 24 uur na een massage inspannende activiteiten vermijden. Dit geeft jouw lichaam de tijd om te herstellen en vermindert het risico op verdere pijn en ongemak.

De massagetherapeut

Ten slotte kun je met jouw massagetherapeut praten over pijn of ongemak dat je ervaart. Jouw massagetherapeut kan advies geven over het omgaan met de pijn en kan de massagetechniek indien nodig aanpassen.

Conclusie

Diep weefsel, bindweefsel en triggerpoint massage kunnen gunstig zijn voor de behandeling van pijn en ongemak. Deze vormen van massage kunnen na de behandeling echter ook wat pijn en ongemak veroorzaken. De meest voorkomende oorzaken van pijn na massage zijn het vrijkomen van gifstoffen, melkzuur, endorfine en verklevingen. Om de pijn te beheersen, moet u ijs aanbrengen, een vrij verkrijgbare pijnstiller nemen, veel water drinken en inspannende activiteiten vermijden. Bovendien moet u met uw massagetherapeut praten over pijn of ongemak dat u ervaart.

Reflex Care biedt verschillende vormen van massage, waaronder diepe weefsel-, bindweefsel- en triggerpointmassage, om chronische pijn en ongemak te behandelen. Rene is gekwalificeerd en ervaren in het toepassen van massage om pijn en ongemak te verbinden. Bovendien is hij geschoold in het herkennen en behandelen van pijn en ongemak na massage. Als je pijn ervaart na een massage bij Reflex Care, kun je contact opnemen met Rene om een aangepaste behandeling te ontvangen.

Social Shares

Related Articles

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *