LOADING

Pijn of blauwe plekken na een Deep tissue massage, aanvaardbaar?

Pijn of blauwe plekken na een Deep tissue massage, aanvaardbaar?

by admin februari 22, 2023
Rene heeft meer dan 23 jaar ervaring in massagetherapie en is gespecialiseerd in het verlichten van pijn en het optimaliseren van de bloedcirculatie in het lichaam. Met zijn kennis en vaardigheden kan hij elke klant helpen om hun doelstellingen te bereiken.

Pijn of blauwe plekken na een deep tissue massagetherapie kunnen een normaal onderdeel zijn van de massage ervaring.

Hoewel veel mensen denken dat massage alleen maar ontspannend is, is het doel van een deep tissue massage om de diepere lagen van de spieren en het bindweefsel te behandelen.

Deze behandeling kan leiden tot een gevoel van pijn of stijfheid, evenals blauwe plekken.

Heb je ooit eerder blauwe plekken gehad na een Deep Tissue Massage of sportmassagetherapie?

En als dat zo is dacht je dan ‘nou dat moet iets goeds hebben gedaan’, geen pijn zonder winst toch?

Daar ben ik het niet helemaal mee eens! Ik ben het er wel mee eens dat er enkele situaties zijn waarin blauwe plekken niet te vermijden zijn. Bijvoorbeeld als gevolg van medicijnen zoals bloedverdunnende medicijnen die bloedstolsels voorkomen, sommige medicijnen tegen kanker, steroïden en ook niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s), pijnstillers zoals ibuprofen en ook een tekort aan vitamine C of K kan zorgen voor meer blauwe plekken. Naar mijn mening zijn blauwe plekken echter niet het normale resultaat van een Deep tissue of sportmassage.

Wat veroorzaakt blauwe plekken?

Kneuzingen vinden plaats wanneer kleine bloedvaten (bloedvaten) onder de huid worden geraakt, waardoor er microscopische beschadigingen in ontstaan, dit veroorzaakt bloedverlies onder de huid dat daarna stolt. Verkleuring treedt meestal op als gevolg van een verwonding aan het gebied, zoals vallen of stoten.

Sommige mensen krijgen gemakkelijker blauwe plekken dan andere, vooral naarmate je ouder wordt, omdat de huid dunner wordt en vrouwen meer vatbaar zijn voor blauwe plekken dan mannen.

Krijg jij blauwe plekken na een Deep Tissue Massage

Deep Tissue Massage

Deep Tissue massage of Sportmassage van René

Als je een Deep Tissue Massage therapie of een sportmassage therapie afneemt bij mij, zal ik zeker mijn uiterste best doen om ervoor te zorgen dat je geen blauwe plekken krijgt.

Ik neem een ​​gedetailleerde casusgeschiedenis en houd ook rekening met jouw leeftijd en pijngrenzen. Ik warm de spierweefsels en ook de fascia volledig op, waardoor de vezels kunnen verplaatsen en gecontroleerd kunnen worden, waardoor ik geleidelijk diep in de onderliggende locaties kan werken zonder een trauma aan het gebied te veroorzaken, zodat er geen onderhuidse bloedingen en verwondingen ontstaan.

Mijn klanten blijf ik scannen om er zeker van te zijn dat ze aangeven wanneer het te veel prikkels geeft en ik let op tekenen van stress.

Kan ik ook nog wel genieten van een Deep Tissue Massage?

Ik streef ernaar om ervoor te zorgen dat je zowel ontspanning als plezier beleeft aan jouw massage bij mij. Dat wil niet zeggen dat ik niet diep zal werken en dat een deel van mijn werk misschien lastig is, maar ik zal het op een niveau houden dat je kunt verdragen.

Ik combineer altijd met lange glijdende handbewegingen (effleurage’s) om te helpen bij het verplaatsen van gifstoffen die ik van stressvolle spierweefsels naar de bloedsomloop lanceer, om lymfedrainage te bevorderen en om angst te verminderen.

Ik heb een uitgebreide training gevolgd in tal van strategieën, zoals het losmaken van zachte weefsels (STR), het losmaken van myofasciale spieren (bindweefseltechnieken) en ook strategieën voor spiermassa-energie (MET). Deze strategieën worden hier in meer detail verduidelijkt. Ik maak gebruik van alle of meerdere van deze technieken om mijn behandeling af te stemmen op jou als particulier en ook op jouw speciale situatie, zodat je er maximaal van profiteert.

Je kunt nog een aantal dagen wat pijn voelen, of zelfs de herstelfeedback ervaren waarbij er wat vermoeidheid optreed in het lichaam (duurt maar een paar uur), maar uiteindelijk wilt je het geweldige resultaten behalen van herstel.

Wanneer een Deep Tissue Massage nemen?

Als je gespannen spieren hebt en daarna veel spanning ervaart, is een Deep Tissue Massagetherapie waarschijnlijk wat je nodig hebt. Desalniettemin stem ik al mijn massagetherapieën af op het specifieke en streef ik ernaar om aan de wensen van mijn klant te voldoen, dus als je een massagetherapie bij mij boekt, hoef jij je geen zorgen te maken of je het juiste type massagetherapie hebt gereserveerd.

Als ik, nadat ik met je heb gesproken en jouw zorgen heb gepalpeerd, vaststel dat er een Deep Tissue Massagetherapie nodig is, zal ik u dit zeker laten weten en bespreken wat ik ga doen. Ik zal zeker diep en in volledige interactie met jou werken om ervoor te zorgen dat je er niet een onaangenaam gevoel bij krijgt. Ik genereer ook altijd een ontspanningsaspect, mijn klanten hebben geweldige resultaten gemeld en velen gaan door met normale massagebehandelingen als onderhoud. Zelfs nadat hun eerste problemen zijn opgelost, dat is het plezierige en vredige aspect van mijn Deep Tissue Massagetherapie.

Pijn, stijfheid of blauwe plekken

Toch is belangrijk om te weten dat pijn of blauwe plekken na een deep tissue massage mogelijk zijn, ook al komt het niet geregeld voor. De massage is bedoeld om de spieren en het bindweefsel te versoepelen en te versterken, wat kan leiden tot pijn, stijfheid of een beurs gevoel. Blauwe plekken kunnen dan ook optreden als gevolg van de massage, omdat de massage therapeut diepe druk uitoefent op de spieren.

Wat is aanvaardbaar?

Hoewel pijn of blauwe plekken na een deep tissue massage dus normaal kunnen zijn, is het belangrijk om te weten wat aanvaardbaar is. Als je pijn of blauwe plekken hebt die langer dan een paar dagen aanhouden, is het belangrijk om contact op te nemen met je massage therapeut. Je massage therapeut kan je helpen om de oorzaak van de pijn of blauwe plekken te achterhalen en de juiste behandeling te krijgen.

Rust nemen na een Deep Tissue massage

Als je pijn of blauwe plekken hebt na een deep tissue massage, is het belangrijk om je lichaam rust te geven.

Je massage therapeut kan je adviseren om een warm bad te nemen, koude compressen te gebruiken of een kalmerende lotion te gebruiken om de pijn te verlichten.

Het is ook belangrijk om je massage therapeut te laten weten als je pijn of blauwe plekken hebt, zodat hij of zij de massage technieken kan aanpassen om je comfortabeler te maken.

Rust nemen na een Deep Tissue Massage

Medische aandoening

Het is ook belangrijk om je massage therapeut te laten weten als je een medische aandoening hebt, zoals diabetes of een auto-immuunziekte. Deze aandoeningen kunnen de manier waarop je lichaam reageert op een deep tissue massage beïnvloeden. Als je een medische aandoening hebt, is het belangrijk om je massage therapeut te laten weten, zodat hij of zij de juiste massage technieken kan gebruiken om je comfortabeler te maken.

Samengevat:

Veel mensen hebben wel eens een blauwe plek gekregen na een deep tissuemassage of sportmassage. Sommige mensen zijn gevoeliger voor blauwe plekken dan anderen, vooral als je ouder wordt. Bij Reflex care massage in Aalsmeer of Lelystad, wordt er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat je geen blauwe plekken krijgt.

Er wordt een gedetailleerd gevraagd naar het medische verleden en rekening gehouden met leeftijd en pijngrenzen. Ook worden altijd eerst de spieren en fascia opgewarmd, waardoor de vezels kunnen bewegen en beïnvloed kunnen worden, zodat er diep in de onderliggende gebieden kan worden gewerkt zonder trauma te veroorzaken. Zo wordt er gewerkt tot een pijngrens van 7 op de pijnsschaal, 10 is het hoogste.

Controle

Regelmatig wordt er gecontroleerd of de cliënt zich comfortabel voelt en er worden verschillende technieken gebruikt om het massagebehandeling aan te passen aan de individuele cliënt, waardoor hij/zij maximaal profiteert.

Spierpijn

Hoewel er soms wat spierpijn kan optreden na de massage, zul je uiteindelijk goede resultaten moeten ervaren. Als je last hebt van stijve spieren en veel spanning ervaart, is een diepe weefselmassage (deep tissue massage) waarschijnlijk wat je nodig hebt.

Social Shares

Related Articles

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *