LOADING

Sport Massage vs Deep Tissue Massage

Sport Massage vs Deep Tissue Massage

by admin maart 04, 2023
Sport Massage vs Deep Tissue Massage

Sport Massage en Deep Tissue Massage – therapie: Wat is het verschil?

Sport Massage vs Deep Tissue Massage – het zijn twee geneeskrachtige massages. De massages zullen de sporters helpen herstellen van een blessure of hun prestaties te verbeteren.

Beide strategieën hebben voordelen en verschillen, dus het is belangrijk voor sporters om het verschil tussen hen te begrijpen. Voordat ze kiezen welke soort massage het beste bij hen past.

Sportmassage Therapie

Sport Massage therapie kan ook helpen om de zwelling te verminderen. Zwelling die is veroorzaakt door overbelasting tijdens het oefenen of concurreren.

Snelle hersteltijd

Het is een geweldige optie is voor sporters die een snelle hersteltijd nodig hebben na intensieve trainingen of wedstrijden.

Sport Massage therapie richt zich op het behandelen van zachte weefsels, toegepast om blessures te voorkomen en de atletische prestaties te verbeteren.

Wat zijn de verschillende soorten sportmassage?

Er worden acht verschillende methoden gebruikt in sportmassage: effleurage, petrissage, compressie, wrijving, tapotement, trilling, schudden en kneden.

Sportmassage maakt ook gebruik van bewegingsbereik en stretchingtechnieken.

Welke is beter Deep Tissue Massage – of sportmassage?

In het kort is een Deep Tissue Massage de beste optie voor verlichting van algemene pijn en stress; terwijl een sportmassage geschikt is voor iedereen die op zoek is naar therapie voor blessures, chronische verstuikingen of spierspanningen die zich over de tijd hebben opgehoopt in bepaalde zachte weefsel- en spiergebieden.

Wat zijn de 8 hoofdkenmerken van sportmassage?

 • Verhoogde flexibiliteit.
 • Verhoogde gewrichtsbewegingsbereik (ROM).
 • Verminderde spierspanning.
 • Verminderde neurologische excitatie (zenuwen meer ontspannen).
 • Verminderde spierspasmen.
 • Verhoogd welzijnsgevoel.
 • Verlaagde stress en verbeterde stemming.
 • Beter slapen.

Deep Tissue Massage therapie

Deep Tissue Massage richt zich op diepere lagen van spierweefsel dan sportmassages doen. Dit geeft specialisten toegang tot gebieden binnen spiervezels als gevolg van herhaalde bewegingen in de loop van de tijd. Bijvoorbeeld het lopen van grote afstanden regelmatig met onjuiste vorm / techniek, die leidt tot chronische problemen zoals IT-bandaandoening etc.

Reflex Care – Massage in Aalsmeer en Lelystad, Massagetherapie kan helpen de bloedsomloop te verbeteren, spierspanning te verminderen, flexibiliteit en bewegingsbereik te verbeteren, stressniveaus te verminderen en het algehele welzijn te vergroten.

Druk met ellebogen en duimen

Deep Tissue massage richt zich op het vrijgeven van de diepere lagen en spierweefsels door directe druk toe te passen met ellebogen en duimen. Deze druk gelijktijdig toegepast met trage streken en gerichte wrijvingsbewegingen over korrelige lagen (fascia).

Deze methode helpt littekens te verminderen die zijn veroorzaakt door eerdere blessures. Door het toepassen van deze methode ontstaat een verbeterd bewegingsbereik en beweging. Voordelig voor mensen die lijden aan chronische pijn zoals tenniselleboog etc.

Wat biedt een Deep Tissue massage?

Deep Tissue massage vermindert stress en spanning, wat de bloeddruk beïnvloedt. Massage heeft een positief effect op systolische, diastolische en arteriële bloeddruk.

De massage kan ook de productie van serotonine verhogen, wat medeleven en vreugde bevordert.

Wat kan ik verwachten van mijn eerste Deep Tissue massage?

Verwacht dat je wordt gevraagd om diep te ademen als de persoon die je behandelt drukpunten aanpakt of dieper in je spieren werkt. Het is normaal om tijdens de massage zelf een zekere mate van ongemak te voelen. Je kunt ook verwachten dat je na je diepe weefselmassage een dag of twee stijfheid en pijn voelt.

Is het normaal om tijdens een Deep Tissue massage te huilen?

Huilen tijdens een massage: het is genezend.

Deze emotionele reacties zijn normaal tijdens massagetherapie. Huilen tijdens een massage kan worden veroorzaakt door hoge niveaus van stress, die worden vrijgegeven tijdens je massage; of door aanraken van een deel van het lichaam waar u de herinnering aan emotionele of fysieke schade heeft opgeslagen.

Wanneer moet Deep Tissue massage worden vermeden?

Iedereen met osteoporose of kanker of enige vorm van ziekte welke de botten heeft aangetast, moet Deep Tissue massage vermijden omdat de harde druk die wordt gebruikt, kan leiden tot een fractuur. Je moet ook afzien van Deep Tissue massage als je zwanger bent.

Zachtere vormen van massage, zoals Zweedse massage of klassieke massage kunnen een betere optie zijn.

Al met al bieden zowel sportmassages als Deep Tissue Massages verschillende voordelen:

 • bij het helpen van mensen om optimale gezondheidsniveaus te bereiken
 • bij het herstellen van een blessure,
 • het voorkomen van toekomstige blessures
 • het ondersteunen van actieve levensstijlen, terwijl het tegelijkertijd ontspanning bevordert.

Zowel sportmassages als Deep Tissue Massages bieden beiden vele voordelen!

Praat met een specialist

Sporters moeten overwegen om met een specialistische therapeut te praten over hun specifieke behoeften. Dit raden wij aan om te bepalen welke soort behandeling het beste bij hun situatie past.

De consument

Als consument vraag je je misschien af ​​wat voor jou de voordelen van Sport Massage en Deep Tissue Massage of andere vormen van massage zijn voor je lichaam.

Massage is een oude techniek, gebruikt om verschillende fysieke en psychische aandoeningen te behandelen. Massage helpt ook bij het bevorderen van ontspanning door het niveau van cortisol (een stresshormoon) in je lichaam te verminderen. Terwijl de serotonine-niveaus worden verhoogd, wat leidt tot verbeterde stemmingen.

Regelmatige massages kunnen zelfs helpen bij het verbeteren van de immuniteit door de lymfedrainage te verbeteren. Het helpt om afvalstoffen sneller uit het systeem te verwijderen dan normale processen zouden toestaan. Dit alles leidt tot een betere algehele gezondheid.

Sport Massage vs Deep Tissue Massage helpt ook bij Hoofdpijn of migraine

Als je last hebt van hoofdpijn of migraine, dan kan een massage verlichting bieden. Vanwege het vermogen van massage om spieren rond de nek te ontspannen. Vaak veroorzaken deze de problemen als ze door de tijd heen stijf of gespannen zijn geworden.

Dit gebeurt met uitblijven van de juiste behandeling. Stretching-oefeningen of trigger point-therapie met Deep Tissue Massages speciaal ontworpen voor dit doel.

Bovendien hebben regelmatige sessies bewezen nuttig te zijn bij het helpen van mensen die lijden aan slaapstoornissen, om een betere kwaliteit slaap te krijgen. Omdat het stressgerelateerde symptomen verlicht die gepaard gaan met het gebrek daaraan.

Het eindoordeel van Rene (Massagetherapeut)

Als je op zoek bent naar iets meer natuurlijks dan medicijnen, overweeg dan om een van de massagevormen te onderzoeken. Of het nu gaat om de Sport Massage of Deep Tissue Massage, Zweedse massage, Shiatsu massage, Triggerpoint massage, reflexologie, enz.

Al deze technieken bieden hun eigen unieke voordelen, maar meestal werken ze synergetisch samen. Dit alleen al geeft een ​​gevoel van comfort, rust, voldoening en welzijn!

Samenvatting: Sport Massage vs Deep Tissue Massage

Snel herstel na blessure

Sport Massage en Deep Tissue Massage zijn twee soorten geneeskrachtige massages die kunnen worden gebruikt om sporters te helpen herstellen van een blessure of hun prestaties te verbeteren.

dieptissuemassage, triggerpoint en drukpunt massage

Sport Massage therapie richt zich op het behandelen van zachte weefsels om blessures te voorkomen en de atletische prestaties te verbeteren.

Deep Tissue Massage richt zich op diepere lagen van spierweefsel dan sportmassages doen en helpt littekens te verminderen die zijn veroorzaakt door eerdere blessures.

Massage helpt ook bij het bevorderen van ontspanning door het niveau van cortisol (een stresshormoon) in je lichaam te verminderen terwijl de serotonine-niveaus worden verhoogd, wat leidt tot verbeterde stemmingen.

Regelmatige massages kunnen ook helpen bij het verbeteren van de immuniteit en het verlichten van hoofdpijn of migraine. Massage biedt een gevoel van comfort, rust, voldoening en welzijn.

“Massage is een krachtige manier om je lichaam en geest te helpen herstellen en te versterken. Het vermindert stress, verbetert je stemming en verhoogt je energie.”
Social Shares

Related Articles

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *