LOADING

Sportmassage

Ontdek de weg naar ontspanning en pijnvermindering met massage!

Sportmassage is een specifieke massage en populaire techniek die wordt toegepast om verschillende sportgerelateerde blessures en aandoeningen te behandelen. Het is bijzonder effectief bij de behandeling van spierspanning, gewrichtspijn en andere sportgerelateerde aandoeningen.

De massage dient onder anderen om chronische pijn te verlichten, het bewegingsbereik te verbeteren of vermoeidheid te verminderen. Deze behandelingen zullen atleten helpen sneller te herstellen van schade.

Sport-blessure ·

Sportmassage kan worden gebruikt om een breed scala aan aandoeningen te behandelen.

Waaronder spierverrekkingen, tendinitis, gewrichtspijn en verstuikingen van de ligamenten.

Het kan ook worden ingezet om de prestaties te verbeteren door de bloedsomloop en flexibiliteit te vergroten.

Massages dus ook de Sportmassage in Aalsmeer en Lelystad is steeds populairder geworden! Dit vanwege het vermogen om verschillende delen van het lichaam aan te pakken met specifieke technieken. Buiten de sportmassage technieken zoals Deep Tissue massage, Drukpunt massage, klassieke massage, triggerpointmassage en Fasciatherapie.

Deze gespecialiseerde technieken maken een diepere behandeling mogelijk die atleten kan helpen sneller te herstellen.

Wat is sportmassage?

Sportmassage is ontworpen om atleten te helpen voor, tijdens en na het trainen. Het is nuttig voor iedereen die oefent om flexibiliteit te vergroten, blessures te voorkomen en te helpen met het herstellen en genezen van een sportblessure.

Het werkt door strakke spieren te rekken, inactieve spieren te stimuleren en de conditie van het zachte weefsel te verbeteren.

Let wel op, het is geen ontspannende vorm van massage en kan vaak behoorlijk intensief zijn.

Het doel van sportmassage is om de stress en spanning te verminderen. Stress en spanning die tijdens het sporten in de zachte weefsels van het lichaam kunnen opbouwen.

Deze vorm van massage wordt gebruikt om:

  • Uithoudingsvermogen te vergroten
  • Prestaties te verbeteren
  • Het risico op blessures te verminderen
  • De hersteltijd na een blessure te verkorten

In Aalsmeer en Lelystad zet de sportmasseur zijn kennis en ervaring in om cliënten zo goed mogelijk te ontzorgen. De massagetherapeut zal rekening houden met jouw individuele behoeftes. Mijn streven is een veilige omgeving te bieden waar cliënten kunnen ontspannen. Uiteraard terwijl ze een effectieve behandeling krijgen voor hun aandoening of letsel.

Wat houdt een sportmassage in?

Voordat de massage begint, zal ik als je therapeut met je praten over je gezondheid en levensstijl. Bij het ontkleden ga ik even de kamer uit en zal je vragen om op een massagetafel te gaan liggen zodra je klaar bent. Hierna vraag ik of ik binnen kan komen en zal je met handdoeken bedekken om je privacy te beschermen en je warm te houden.


Vertrouwen en gevoel van veiligheid

Door de klant te vragen naar zijn of haar verwachtingen en behoeften, kan ik een massage op maat aanbieden.

Het is mijn streven om een gevoel van vertrouwen en veiligheid creëren. Een goede ontvangst is dus goud waard in de massage praktijk.

Door de klant te vragen naar zijn of haar verwachtingen en behoeften, kan ik een massage op maat aanbieden. 
Het is mijn streven om een gevoel van vertrouwen en veiligheid creëren. Een goede ontvangst is dus goud waard in de sportmassage praktijk.

Het kan zijn dat ik een crème of olië gebruik om je huid glad te masseren voor de effleurages. Over het algemeen begin ik vaak zonder deze middelen zodat ik meer gevoel en grip heb met de huid.

Sportmassage is een krachtige manier van masseren en maakt gebruik van complexe, diepe massagetechnieken op en in het spierweefsel.

Deze specifieke technieken brengen allerlei reacties in het lichaam op gang. Zowel mechanisch, neuro-reflectoir (via het zenuwstelsel), als biochemisch (via enzymen en hormonen).

Hierdoor zullen de bloedcirculatie, lymfecirculatie, stofwisseling en het afweersysteem verbeteren na verloop van tijd.

De specifieke massage technieken

De sportmasseur past tijdens de behandeling een verscheidenheid aan handgrepen toe. Afhankelijk van de cliënt en het beoogde doel van de behandeling zal de sportmassage therapeut een combinatie van massagetechnieken gebruikt, zoals intermitterend drukken, effleurages, petrissages, fricties, tapotements, vibraties en schuddingen.

Het hangt af van de training die de persoon doet en de aard van de blessure of aandoening.

Technieken zijn onder andere:

  • Zachte weefselrelease: vergrendelen en rekken van de weefsels en spieren
  • Neuromusculaire techniek: gericht op triggerpunten in het zenuwstelsel om pijn en spanning te verminderen
  • Positierelease: gebruikt om hyperactieve spieren te ontspannen
  • Fasciale release: diepe, trage knedingen gebruikt om de verbindende weefsels rond de spieren te ontspannen

De massagetherapeut kan je soms vragen van positie te veranderen en het is van belang dat je voortdurend communiceert met je therapeut, zodat hij kan reageren op hoe je lichaam zich voelt.

Je kunt tijdens een sportmassage enige ongemakkelijkheid voelen. Vertel altijd je therapeut als je pijn hebt en welk niveau.

Sportmassage bij aandoeningen:

Sportmassage kan een belangrijke rol spelen bij het behandelen van verschillende aandoeningen. Bij een tennisarm, lage rugklachten, een zweepslag en springschenen kan sportmassage ondersteuning bieden bij het herstel. Ook kan het preventief worden ingezet om blessures te voorkomen.

"Ontdek de weg naar ontspanning en pijnvermindering met lage r

“Ontdek de weg naar ontspanning en pijnvermindering met sport massage behandeling.”

Bijvoorbeeld de lage rugklachtenbehandeling, dit kan een combinatie van verschillende technieken zijn, waaronder massage, manipulatie, oefeningen en stretching.

Het doel is om de pijn te verminderen en de functie te verbeteren, terwijl ook de oorzaak van de pijn wordt behandeld.

Een sportmasseur kan je hierbij adviseren. Sportmassage bij aandoeningen Sportmassage kan een belangrijke bijdrage leveren bij het behandelen van verschillende aandoeningen. Bijvoorbeeld bij een tennisarm, lage rugklachten, een zweepslag en springschenen.

In de acute fase van de blessure kan de massagetherapeut meestel geen behandeling geven, maar in de herstelfase kan het helpen om de spieren te ontspannen en te versterken. Ook kan het preventief worden ingezet om blessures te voorkomen. Een sportmasseur kan je hierbij adviseren.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van deze massage?

Een van de belangrijkste voordelen van sportmassage is dat het spierpijn na het sporten (bekend als ‘vertraagde spierpijn’) kan voorkomen. Het helpt iemand ook efficiënter te sporten en voorkomt sommige van de veelvoorkomende kwalen die gepaard gaan met sporten.

Sportmassage zal ook helpen om de hartslag en bloeddruk verbeteren, de circulatie en lymfevloei te verhogen. Toegepast bij het behandelen van blessures, waaronder shin splint, tenniselleboog, verstuikingen en verrekkingen.

Deze vorm van massage is vaak veilig na een blessure, hoewel er sommige blessures zijn waarvoor het niet geschikt is. Als je sportmassage gebruikt voor een gezondheidsprobleem of blessure, praat dan eerst met je arts of fysiotherapeut.