Massage Therapie

informatie

THERAPEUTISCHE MASSAGE

Wat is therapeutische massage?

Therapeutische massage tracht een therapeutisch voordeel te verkrijgen. Terwijl therapeutische massage ontspannend kan zijn, is het einddoel van de sessie of serie sessies geen ontspanning maar herstel.

Therapeutische doelen kunnen aanzienlijk variëren tussen massagetherapeuten en cliënten. In sommige gevallen wordt massage aanbevolen door een gezondheidsdeskundige en kan dit worden uitgevoerd als onderdeel van een groter behandelplan of samenwerking tussen de beide therapeuten. Iemand die een blessure heeft, kan bijvoorbeeld regelmatig een therapeutische massage krijgen om spieren los te maken, de spiertonus te verbeteren en hun flexibiliteit te vergroten. Evenzo kan therapeutische massage worden gebruikt om ….. en een verscheidenheid aan andere behandelingen aan te vullen.

Mensen kunnen therapeutische massage gebruiken als een op zichzelf staande behandeling. Sommige mensen, zoals atleten, arbeiders of gestreste kantoormedewerkers, ontvangen regelmatig therapeutische massages om zichzelf in een goede fysieke conditie te houden.

Mensen van alle leeftijden kunnen profiteren van een therapeutische massage wanneer deze wordt uitgevoerd door een competente en volledig gekwalificeerde remediërende massagetherapeut.

Basale therapeutische massagetechnieken zijn afgeleid van verschillende massagestijlen. Uw massagetherapeut zal uw massagetechnieken aanpassen aan uw behoeften. Als u niet zeker weet of massage geschikt is voor u, bel ons dan op Reflex Care voor geïndividualiseerd advies.

HOE HELPT EEN THERAPEUTISCHE MASSAGE U?

Therapeutische massage is een combinatie van ontspanningsmassage en remedial massage om niet alleen uw hele lichaam te ontspannen, maar tegelijkertijd enkele spierproblemen of “gespannen plekken” die u ervaart te behandelen.

Massagetherapie kan ook uw bloedcirculatie verbeteren, wat de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar spiercellen verbetert en helpt bij het verwijderen van afvalproducten of het verminderen van zwelling. Deze circulatoire effecten van massage kunnen van waarde zijn bij de behandeling van sommige inflammatoire aandoeningen, zoals artritis.

Massagetherapie induceert een ontspanningsreactie, die uw hartslag, ademhalingssnelheid en bloeddruk verlaagt; plus verhoogt je immuunsysteem; en vermindert in het algemeen de fysieke effecten van stress.

Deze effecten suggereren dat massage nuttig kan zijn voor een breed scala van aandoeningen.

WELKE VOORWAARDEN PROFITEREN VAN EEN THERAPEUTISCHE MASSAGE?

Massagetherapie helpt je lichaam op verschillende manieren. Massage kan spierweefsel ontspannen, wat kan leiden tot verminderde gewrichts- en zenuwcompressie, verhoogd gewrichts- en spierbereik. Dit resulteert gewoonlijk in minder pijn en een verbeterde functie.

Therapeutische massage komt ten goede aan de volgende voorwaarden:

  • Spanning
  • Angst
  • Algemeen welzijn
  • Hoge bloeddruk
  • Artritis
  • Lage immuniteit
  • Lichte verwondingen

WANNEER ZIJN DE BESTE TIJDEN VOOR EEN THERAPEUTISCHE MASSAGE?

De beste tijd voor een therapeutische massage is wanneer je je zelf gespannen voelt of wanneer je niet lekker in je vel zit.

Anderen vinden het prettig om een regelmatige therapeutische massage te ontvangen. Zo hebben we ook regelmatig zeer gestreste klanten die graag wekelijkse massages ontvangen om het dagelijkse leven het hoofd te bieden.

WELKE DUUR IS DE BESTE THERAPEUTISCHE MASSAGE?

Als je nog nooit een therapeutische massage hebt gehad of het is al geruime tijd geleden sinds je laatste massage, dan zou je initiële behandeling idealiter 30 tot 90 minuten moeten duren, zodat de therapeut in een gelijkmatig tempo door die vermoeide spieren kan werken om de mogelijke pijn van de volgende dag te te minimaliseren.

Als u een meer regelmatige massage-ontvanger bent, zal uw massagetherapeut u begeleiden naar de richting die het beste werkt voor u en uw spieren.

WELKE MASSAGE FREQUENTIE WERKT HET BESTE?

Iedereen moet verschillen, afhankelijk van je levensstijl. Als richtlijn werken reguliere therapeutische massages het beste wanneer ze 4 tot 6 weken oud zijn. Dit komt omdat je spieren ontspannen moeten blijven en door hun volledige beschikbare bereik moeten bewegen. Anders worden ze “gewoontedieren”. Als gespannen is hoe ze het vaakst zijn, is dat wat ze normaal zullen vinden. En … we weten allemaal waar dat toe leidt … strakke spieren, stress en pijn!

Voor optimale resultaten en minder kans op spierpijn de dag na de massage, zal een regelmatige massage ervoor zorgen dat je lichaam niet alleen reageert op de positieve verandering die we proberen te bieden, maar het kan ook je lichaam herscholen om zichzelf te helpen en je te voorzien van met een betere gezondere jij.

Voor advies dat specifiek is voor uw therapeutische behoeften, vraagt ​​u uw massagetherapeut hoe vaak zij het gevoel hebben dat u een massage moet hebben om optimaal te kunnen functioneren.

 

Department's Services

Therapeutic care to restore movement and function to people disabled by disease or injury. Care may include exercise, training in activities of daily living and education. Our team works in collaboration with other specialties to offer comprehensive care and quickly restore you to your optimal health.

Contactformulier

    [recaptcha]