LOADING

Triggerpoint Massage

Wat is Triggerpointmassage?

Triggerpointmassage is een vorm van massage die gericht is op het behandelen van triggerpoints. Triggerpoints zijn kleine, pijnlijke knopen in de spieren die verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van pijn en andere symptomen. Triggerpointmassage is een effectieve manier om deze knopen te behandelen en de symptomen te verlichten.

Wat is een trigger point?

Een trigger point is een klein, pijnlijk knoopje in een spier dat verantwoordelijk is voor het veroorzaken van pijn en andere symptomen. Triggerpoints kunnen worden veroorzaakt door overbelasting, trauma, stress of andere factoren. Ze kunnen ook worden veroorzaakt door een gebrek aan beweging of slechte houding. Triggerpoints kunnen worden gevonden in verschillende spieren, waaronder de nek, schouders, rug, benen en armen.

Hoe kom ik er achter of ik triggerpoints heb?

Triggerpoints kunnen worden gediagnosticeerd door een arts of fysiotherapeut. De diagnose kan worden gesteld door middel van palpatie (het voelen van de spieren) en het uitvoeren van verschillende tests. De arts of fysiotherapeut kan ook een MRIscan of Xray uitvoeren om de diagnose te bevestigen.

Kunnen triggerpoints vanzelf verdwijnen?

In sommige gevallen kunnen triggerpoints vanzelf verdwijnen als de oorzaak wordt behandeld. Als de oorzaak niet wordt behandeld, kan het knoopje blijven bestaan en kan het zelfs erger worden. Daarom is het belangrijk om triggerpoints zo snel mogelijk te behandelen om ervoor te zorgen dat ze niet erger worden.