LOADING

Zweedse massage

Zweedse massage. De meest voorkomende vorm van massagetherapie,

Zweedse massage wordt misschien wel beschouwd als het meest populaire massagetype en verschijnt op de meeste spa-menu’s en massage salons over de hele wereld. Deze westerse massage maakt gebruik van de volgende technieken – effleurage (strelen), wrijving (wrijven), petrissage (kneden) en tapotement (ritmisch hakken) – voor een echt ontspannende behandelingservaring.

Als het gaat om een Zweedse massage, kan dit type je helpen angst en stress te beheersen en tegelijkertijd jouw bloedcirculatie te verbeteren. Het kan ook je immuunsysteem een boost geven door de cortisolspiegel in je lichaam te helpen verlagen. Last but not least kan een Zweedse massage spierweefsel behandelen door metabolisch afval te verwijderen en gifstoffen weg te spoelen.

Wat is het verschil tussen een Zweedse massage en een gewone massage?

Een van de grootste verschillen tussen Zweedse en reguliere massages zijn de gebruikte technieken. Bij Zweedse massages worden lichte, zachte bewegingen gebruikt. Dit is bedoeld om te ontspannen en te kalmeren. Diepe weefselmassages gebruiken daarentegen meer druk en kunnen intenser zijn.

Hoe bereid je je voor op een Zweedse massage?

Afbeelding resultaat

Hier zijn enkele tips voor jouw volgende massage.

Blijf gehydrateerd: Goed gehydrateerd zijn voor je massage is erg belangrijk voor het verwijderen van afvalstoffen die tijdens de behandeling in de bloedsomloop van het lichaam vrijkomen. …

Eet licht. …

Neem een hete douche. …

Kleed je comfortabel. …

Vooraf aankomen. …

Communiceer uw behoeften. …

Ontspan tijdens de massage.

Wat houdt een Zweedse massage in?

Bij Zweedse massage worden lange, knedende bewegingen gecombineerd met ritmische tikkende bewegingen en beweging van de gewrichten. Dit type massage richt zich op de bovenste spierlaag en heeft tot doel de spierspanning te verlichten.

Wat doet een Zweedse massage?

Afbeeldingsresultaat voor Zweedse massage

Zweedse massagetherapie is de meest bekende en meest beoefende vorm van therapeutische massage – en dat is niet voor niets. Dit type massage richt zich op spierontspanning, gericht op oppervlakkige spieren (in plaats van op het bindweefsel gericht bij diepe weefselmassage) en het verhogen van de bloedcirculatie.

Wat is het verschil tussen een Zweedse massage en een gewone massage?

Een van de grootste verschillen tussen Zweedse en reguliere massages zijn de gebruikte technieken. Bij Zweedse massages worden lichte, zachte bewegingen gebruikt. Dit is bedoeld om te ontspannen en te kalmeren. Diepe weefselmassages gebruiken daarentegen meer druk en kunnen intenser zijn.

Wat kun je verwachten van een Zweedse massage?

Wat houdt een Zweedse volledige lichaamsmassage in? Een Zweedse massage wordt meestal gedeeltelijk ongekleed uitgevoerd met gebruik van olie. Het omvat lange, glijdende slagen, maar ook kneden, tikken en andere ritmische technieken met als doel spierspanning te verlichten.

Wat moet ik weten voordat ik mijn eerste Zweedse massage krijg?

Afbeelding resultaat

Stel uw geest vooraf gerust, zodat u in het moment ten volle kunt genieten van uw massage.

Uitkleden is optioneel, maar normaal. …

Hydratatie maakt de massage beter. …

Plan uw training van tevoren. …

Pregame met een douche. …

Adem alsof je mediteert – het verbetert de ervaring. …

Wees niet bang om te vragen wat je wilt.

Zijn bij de Zweedse massage ook de dijen inbegrepen?

Het ontvangen van een Zweedse lichaamsmassage is als het ervaren van een reset van het hele lichaam. Uw massagetherapeut masseert uw hele lichaam – armen, handen, nek, schouders, rug, benen, voeten, borst en zelfs hoofd.

Wat draag je bij een volledige lichaamsmassage?

Afbeelding resultaat

Voor een volledige lichaamsmassage kun je ervoor kiezen om je broek aan te houden of helemaal los te gaan. Je zult merken dat de meeste massagetherapeuten erg bedreven zijn in het beschermen van je bescheidenheid en je op je gemak laten voelen; je hoeft nooit iets te ontdekken dat je liever niet hebt.

Moet je douchen na een Zweedse massage?

Een warme douche na een massage kan heerlijk rustgevend zijn. Aangezien massageoliën en -lotions bedoeld zijn om het grootste deel van hun werk tijdens de massage te doen, en niet erna, hoeft u de douche niet over te slaan uit angst huidvriendelijke oliën weg te spoelen.

Waarom deed mijn Zweedse massage pijn?

Pijn kan optreden omdat uw spieren niet gewend zijn aan de diepe behandeling. Dit zou moeten afnemen. Als dit echter niet het geval is, dient u onmiddellijk contact op te nemen met uw massagetherapeut en ijs op uw rug of het pijnlijke punt te leggen.

Is een Zweedse massage van 30 minuten de moeite waard?

Voor een rugmassage is 30-45 minuten een goede hoeveelheid tijd om de schouders, nek en onderrug grondig te masseren. Voor werk op andere specifieke gebieden zou 30 minuten op regelmatige basis voldoende moeten zijn. Voor een Zweedse massage van het hele lichaam zou ik minimaal 60 minuten en alles tot 90 minuten aanraden.

Welke delen van het lichaam worden gemasseerd tijdens Zweedse massage?

Bij de Zweedse lichaamsmassage begint uw therapeut meestal met het masseren van uw rug en nek, daarna de benen, armen, handen en soms de voeten. Deze massage omvat soms een ontspannende hoofdmassage (ook wel hoofdhuidmassage, Indiase hoofdmassage of Champissage genoemd).

Moet je praten tijdens een massage?

Mag je praten tijdens een massage? Ja, als cliënt kunt u ervoor kiezen om met uw therapeut te praten wanneer u maar wilt. Als je wilt praten, je spraakzaam wilt voelen of gewoon gehoord wilt worden, kan dit een belangrijk onderdeel zijn van het proces van loslaten.

Wat als je tijdens een massage naar het toilet moet?

Als je het gevoel hebt dat je moet plassen tijdens een massage, vertel dit dan aan je massagetherapeut. We zijn getraind om te worden uitgerust met een badjas, zodat u kunt opstaan, naar de badkamer kunt gaan en meteen weer naar de tafel kunt komen om de massage te hervatten. Het is niet goed voor je ontspanning om aandrang te hebben om te plassen en er niets aan te doen.

Hoe lang duurt een Zweedse massage?

60-90 minuten

Wanneer u ervoor kiest om een Zweedse massage te ervaren, kunt u verwachten dat de sessie 60-90 minuten duurt, waarbij uw therapeut u de tijd geeft om u privé uit te kleden en op hun massagetafel te gaan liggen. U kunt ervoor kiezen om uzelf te bedekken met handdoeken, waardoor u zich veilig, warm en geborgen voelt tijdens de behandeling

Masseren ze je gezicht tijdens een Zweedse massage?

Het hoofd wordt nu heen en weer bewogen om beweging te verzekeren en de spieren in de nek los te maken. De nek en schouders worden gemasseerd. Ook zal de therapeut drukpunten op de hoofdhuid en het gezicht aanpakken.

Hoe vaak moet je je laten masseren?

elke 2-4 weken

Om uw lichaam in goede conditie te houden en gezond te houden, raden wij u aan om elke 2-4 weken een massage te ondergaan. Dit helpt blessures, pijn en opbouw van spanning in de spiervezels te voorkomen en lost elk ander probleem op voordat het ernstig wordt.

Kunnen massagetherapeuten borsten masseren?

De massagetherapeut mag uw borsten of liesstreek niet aanraken zonder dat u daar uitdrukkelijk toestemming voor heeft gegeven. De meeste vormen van massagetherapie omvatten deze gebieden niet. De massagetherapeut mag geen gebieden aanraken waarvan u expliciet heeft gevraagd dat ze deze vermijden.

Wat is de minst pijnlijke massage?

Afbeelding resultaat

Hotstone-massage is het beste voor mensen die spierpijn en spanning hebben of die gewoon willen ontspannen. Dit type therapeutische massage is vergelijkbaar met een Zweedse massage, alleen gebruikt de massagetherapeut verwarmde stenen in plaats van of naast hun handen. Hotstone-massage kan helpen: spierspanning verlichten.

Moet ik een Zweedse of diepe weefselmassage krijgen?

Afbeelding resultaat

Het belangrijkste verschil is het betrokken drukniveau. Als u op zoek bent naar ontspanning en verlichting van gespannen, strakke spieren, dan is Zweedse massage waarschijnlijk iets voor u. Als u herstellende bent van een blessure, kan diepe weefselmassage een nuttig onderdeel zijn van uw behandelplan.

Moet ik Thaise of Zweedse massage krijgen?

Voordelen: Thaise massage is dynamischer en richt zich op het verbeteren van de energiestroom. Het heeft iets meer een genezend effect dan Zweedse massage, die meer gericht is op ontspanning, waarbij voornamelijk gebruik wordt gemaakt van lange halen en wrijftechnieken om stress en pijn te verlichten.

Wat zijn de meest gevoelige gebieden van massage?

Massagetherapeuten kunnen worden gevraagd om delen van het lichaam te behandelen die als gevoelig worden beschouwd; bijvoorbeeld de borstwandspieren, de borst, het gluteale gebied, de bovenzijde van de binnenkant van de dij, het voorste bekkengebied en het liesgebied.

Dus, zonder verder oponthoud, hier zijn vijf van de meest populaire massagetherapietechnieken die tegenwoordig worden gebruikt.

Kneden. …

Effleurage (lichte/diepe streling) …

Wrijven. …

Tapotement of tappen. …

Trillingen of schudden.

Wat is een leuk weetje over Zweedse massage?

Zweedse massage is eigenlijk geen Zweeds! ‘Zweedse’ massagetechnieken worden vaak toegeschreven aan de Zweedse scherminstructeur Per Henrik Ling. In feite was het de Nederlandse behandelaar Johan Georg Mezger die de behandeling ontwikkelde zoals wij die kennen, en hij gaf ook alle beroertes de namen die ze tot op de dag van vandaag hebben behouden.